כתובתינו

ורדינון אליעזר 3, פתח תקווה - בקרבת הרכבת הקלה

מה התועלת שיש לי ברגשות?

עבור אנשים הסובלים מקושי בויסות רגשי, חוויה רגשית עשויה להיות עוצמתית ואינטנסיבית עד כדי קשה מנשוא. על כן, אנשים עם קושי בויסות רגשי לעיתים מנסים לוסת את הרגשות שלהם דרך הניסיון לא להרגיש דבר ו/או להפסיק את הרגשות הבלתי נסבלים ו/או להרגיש משהו חזק יותר מהרגשות הכואבים.

במהלך הקורס נלמד דרכים יעילות כדי להקל על הכאב, מבלי להחמיר את המצב או ליצור בעיה חדשה להתמודד איתה. אך לפני שנעשה כן, חשוב שנבין –

למה חשוב לי להרגיש?

רגשות מספקים לנו מידע

רגשות מאותתים לנו שמשהו קורה (לדוגמה, “אני מרגיש/ה מפוחד/ת כשאני פה לבדי בסמטה החשוכה הזו”. “אני מרגיש/ה געגוע כשהוא הלך”). לפעמים רגשות עולות דרך “תחושת בטן” או אינטואיציה – ונוכל להיעזר באלו ביעילות כך שנלך לבדוק היטב את העובדות בנוגע לסיטואציה. חשוב שנשים לב לא להתייחס לרגשות כעובדות. לדוגמה, אם אני מרגיש/ה פחד, זה לא בהכרח אומר שקיים איום ממשי. אם אני אוהב/ת אותו/ה, זה לא בהכרח אומר שהקשר מיטיב עבורי.

רגשות מאפשרים לנו לתקשר ולהשפיע בדינמיקה עם הסביבה

הבעות פנים, תנוחות גופניות וטונציה – מספרות הרבה על הרגשות שלנו. הן דרך לתקשר רגשות לסביבה שלנו. לדוגמה, פנים נפולות יכולות לגרום לאחר לשאול לשלומך ולהעניק לך תמיכה. חשוב לשים לב: בין אם את/ה מודע/ת ובין אם לא, ההבעות של רגשותייך דרך מילים, מימיקות (הבעות פנים) ושפת גוף (ג’סטות) – משפיעות על הדרך שבה אחרים מגיבים כלפייך.

רגשות מכינים ומניעים אותנו לפעולה

לכל רגש ישנו דחף לפעולה. כך לדוגמה, כשאנו מפחדים – הדחף לפעולה הוא לברוח. בכך הרגשות “חוסכות לנו זמן” כאשר עלינו לפעול בסיטואציות חשובות או בהולות. מערכת העצבים שלנו מפעילה אותנו באופן אוטומטי וכך אין צורך במחשבה והעמקה. הפעולה מתרחשת במהירות המקסימלית ובצורה אוטומטית. רגשות חזקים יכולים לעזור לנו לצלוח מכשולים בסביבתנו וב MIND שלנו.

כאמור לעיל, מעבר לכך שרגשות הנם אוטומטיים ואיננו יכולים לשלוט במה שאנחנו מרגישים, יש לרגשות שלנו יתרונות רבים. על כן, רגשות אינם “בעיה שצריך לפתור”. במה כן נוכל לשלוט? בתגובותינו לרגשות.

על כן, המטרה בלימוד מיומנויות ויסות רגשי אינה להיפטר מרגשות, אלא- להפחית את הסבל שנגרם לנו כתוצאה מהשפעות הרגש. למעשה, נרצה להשיג הקלה – בעזרת פתרונות יעילים ומתוקפים.

הכותבת: אסתי ברוקמן, פסיכולוגית קלינית מומחית

שתפו:

לייעוץ והכוונה השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

התחל שיחה
זקוקים לעזרה?
היי 👋
אני יכולה לעזור?